Баскетболистите на Левски ще се хвърлят, за да спечелят бронзовите медали в Националната баскетболна лига още днес. „Сините” приемат Рилски спортист във втори мач от серията за третото място, след като победиха в първата среща в сряда. Двубоят ще се състои в зала „Универсиада” в 16 часа, заради заетостта на другото съоръжение, където по принцип домакинстват носителите на Купата – зала „Христо Ботев”.

Двубоят в София ще бъде наблюдаван от националния селекционер на България Пини Гершон. Вчера той изгледа в Правец мача между Лукойл Академик и Черно море, но днес ще е в столицата, за да проследи изявите на няколко свои избраници.

Левски ще бъде отново без капитана си Стефан Георгиев, който лекува разтежение в адукторите. Останалите момчета на Константин Папазов обаче са здрави и ще се вложат, за да приключат още днес интригата, и да не се наложи трети мач. За чужденците в състава на Левски това почти сигурно ще е последен мач със "синия" екип, тъй като Маркъс Хол, Арнас Казлаускас и Чарли Джоунс вероятно ще напуснат клуба след края на сезона.

Въпреки вялата си игра преди два дни, баскетболистите на Рилски спортист от своя страна ще се постараят да доведат нещата до въпросния трети двубой, който ще е на техен терен. Играчите на Александър Тодоров са здрави, но им липсваше настройката за първата среща, която днес наставникът се надява да е по-положителна.

Днес битката за бронза съвпадна като дата с втория мач от финалната серия между Лукойл Академик и Черно море. Срещата в Правец обаче започва в 18 часа, като „студентите” водят с 1-0 победи.