Левски започна с победа сезона в Националната баскетболна лига. Сините победиха Ямбол със 100:75 (25:21, 52:37, 74:51) пред 500 зрители в зала „Христо Ботев”. Момчетата на Константин Папазов се реваншираха за загубата си през седмицата в Балканската лига.

Основна заслуга за промяната в играта на Левски имаше завърналият се в тима Дуейн Мортън. Ветеранът се оказа ключът към спечелването на срещата със своите решителни намеси, като завърши с 23 точки и осем борби за половин час на терена.

Подкрепени от опитния си съотборник, и останалите играчи на сините дадоха най-доброто от себе си. Фантастичен мач изигра гардът Маркъс Хол, който отбеляза 34 точки, които подплати с четири борби и четири асистенции.

Силни изяви имаше и Асен Великов, който наниза 16 точки и добави към статистиката си шест асистенции, пет борби и пет откраднати топки.

Капитанът на Левски Стефан Георгиев бе на паркета само десет минути, след като получи много неприятен удар в лицето и от него шурна кръв малко преди полувремето.



В състава не Левски в игра не се появи единствено Васил Евтимов, като шанс за изява получиха всички млади играчи, седящи на пейката.

Ямбол в никакъв случай не бе дошъл в София, за да загуби и показа доста добри неща на терена, особено през първото полувреме. Силите на гостите обаче стигнаха за само 15-ина минути равностойна игра, след което сините започнаха да дърпат в резултата.

Епизодичните прояви на новите попълнения Байрън Сандърс и Скот О’Галахър, и на Станислав Говедаров се оказаха твърде недостатъчни за противопоставяне срещу домакините.

Сандърс завърши с впечатляващите 20 точки и 18 борби, О’Галахър добави 14 точки, с което определено дадоха заявка за добро представяне на тима през този сезон, но Иван Чолаков сериозно ще трябва да стегне момчетата си в защита и да ги накара да поработят върху стрелбата от далечно разстояние.

Двубоят бе изгледан от целия отбор на Лукойл Академик, начело с треньора Любомир Минчев, който през миналия сезон води именно Левски. На трибуните седна и националният селекционер на България Пини Гершон, в обичайното си добро настроение и с усмивка той изгледа изявите на част от своите избраници.