Баскетболистите на Левски и Ямбол откриват полуфиналите в мъжкото ни първенство довечера от 18 часа. Първият сблъсък между двата тима е в зала „Универсиада” в София. „Сините” имат домакинско предимство заради второто си място в редовния сезон на шампионата. Проблемите в лагера на Левски са свързани със здравословното състояние на центъра Прийст Лодърдейл, който няма да е на разположение на треньора Тити Папазов.

Вторият мач между Левски и Ямбобл е насрочен за 13-ти май, петък. В серията се играе до три успеха от пет възможни мача. Третият сблъсък е на 16-ти май в Ямбол, като евентуален четвърти двубой ще се играе отново в зала „Диана” на 18-ти май, а ако се стигне до пети мач, то той ще е на 21-ви май в София.

Левски има положителен баланс срещу състава, воден от треньора Иван Чолаков, но Ямбол бе единственият тим, който победи „сините” в София извън шампиона ЛукОйл Академик. Ямбол надви Левски в зала „Универсиада” с 69:68 точки на 11-ти февруари.

В другите три срещи между двата тима от редовния сезон на Националната баскетболна лига „сините” записаха победи, съответно с 91:81 точки на 6-ти ноември 2010-та година, със 101:98 в Ямбол на 23-ти декември и с 89:87 точки като гост на 11-ти април.