Българските представители в Балканската баскетболна лига приемат спокойно жребия за първия сезон, който стартира през октомври. Левски попадна в група със Струмица, Динамо Букурещ, Мега Баскет Белград, Работнички и един тим от Гърция. Черно море пък е в компанията на Фени Индустри Кавадарци, Рапид Букурещ, Суслайънс Вършац, Рандички Крагуевац и другият гръцки тим, който още не е уточнен.

Първият кръг на БИБЛ е насрочен за 8-ми октомври, като една от срещите най-вероятно ще се играе на 4-ти, когато е официално откриване на Лигата.

„Не бихме могли да кажем, че познаваме добре съперниците. Тепърва ще работим по-подробно върху селекцията. За нас беше важно първо дали ще ни приемат. Искаме добро представяне и реализиране на нашите състезатели. Балканската лига дойде като запълване на една празна ниша и мисля, че идеята е чудесна. Изхождайки от школите може би гръцките и сръбските тимове са фаворити, но изненади са възможни”, коментира президентът на БК Левски Юлия Боянова.

„Ще се сблъскаме с такива отбори като класа, с които нямаме възможност да играем в България. Има достатъчно време за разузнаване. Трябва да уточним какви ще са чужденците в отбора. Идеята е и по-младите да се докоснат до международните мачове”, заяви старши треньорът на Черно море Еврохолд Даниел Димитров.