Баскетболният Левски запази шансове за третото място в редовния сезон в мъжкото ни баскетболно първенство, въпреки че претърпя второ поред неприятно поражение. Дни след като загубиха с 40 точки от ЦСКА, „сините” отстъпиха и на Лукойл Академик с 65:97 пред 350 зрители в зала „Триадица”.

Левски започна добре мача и дори имаше преднина от шест точки след първите пет минути, но това бе всичко, което шампионите отпуснаха на по-младия си и неопитен съперник. Тодор Стойков пое инициативата и бързо обърна нещата в полза на Лукойл Академик, с помощта на Ламонт Джоунс, Георги Чековски и Донта Смит.

Постепенно „студентите” увеличаваха преднината си и на полувремето тя достигна 13 точки.

След почивката нищо не се промени на терена, като Лукойл Академик показа и цялата си резервна скамейка, докато обърканите смени на треньора на Левски за един ден - Тони Божанков допълнително смутиха „сините”.

В игра се появиха за Лукойл Чавдар Костов, Асен Великов и Живко Стоянов. Първият остани страхотни впечатления, като реализира 11 точки, и заби атрактивно през двама от високите състезатели на домакините. Овациите на публиката предизвика и включването в игра на Бойко Младенов.

Тодор Стойков бе най-резултатен в мача д 20 точки, с толкова завърши и капитанът на Левски Стефан Георгиев.

Левски все още е в борбата за третото място само благодарение на Черно море. Варненци победиха основния конкурент на „сините” Балкан с 87:81, не без усилия. Едва в последната четвърт „моряците” успяха да преодолеят амбициозния тим на Георги Младенов.

Развръзката ще дойде в последния кръг от редовния сезон, когато Левски гостува във Варна, а Балкан приема ЦСКА. Ако ботевградчани успеят да спечелят, те със сигурност ще продължат като трети в плейофите. Шансът на Левски пък е поражение за Балкан и тяхна победа срещу Черно море. Кръгът е следващата сряда.

В последният мач днес Спартак Плевен загуби драматично от ЦСКА с 91:94, като тройка в края донесе успеха за „червените”.