Балкан срещу Левски и ЦСКА – Дунав 2007 са два от най-интересните двубои от 8-я кръг на мъжкия ни баскетболен шампионат. „Сините” гостуват в Ботевград от 18 часа в опит да се утвърдят на втората позиция във временното класиране.

Тимът воден от Любо Минчев е с 5 победи и 2 загуби в актива си. Балкан на Георги Младенов ще се постарае максимално да се възползва от домакинството си и да вземе 4-ти успех в първенството.

„Червените” посрещат опашкаря Дунав, но срещата никак не обещава да е лесна, защото ЦСКА все още търси пътя към постоянството в по-сигурните си изяви, въпреки че русенци имат едва 2 победи от 7 мача. Срещата е от 20.30 часа в зала „Христо Ботев” в София.

В третия двубой от днешната програма Ямбол приема Рилски спортист от 17.30 часа, а в неделя Сливен е домакин на Спартак Плевен, който приключи евроучастието си, от 18 часа. Плевенчани вече ще се съсредоточат само във вътрешния шампион и ще гонят високите си амбиции у нас.

ЛукОйл Академик пък снощи лесно стигна до осмата си поредна победа в България, този път над Черно море и очаква първото си домакинство в купа УЛЕБ, което е от изключително значение.