Левски и Галил Гилбоа ще излязат един срещу друг за титлата в Балканската лига за сезона в 2013 в неделя от 20.45 часа. Първите първоначалните планове, финалът и мачът за третото място да се игрят от 18 и 15.30 часа, битката за титлата ще е от 20.45, а двубоят за бронзовите медали от 18 часа.

Двата тима, който отстраниха съответно домакините от Рилски спортист и дебютантите в тунира Куманово ще изиграят повторение на финала от миналата година, когато в Израел Галил Гилбоа спечели срещу Левски с 89:84 точки след продължение. „Сините” още пазят горчиви спомени от случилото се тогава, така че за тях мачът утре вечер ще е и възможност да вземат това, което им убягва вече два сезона. Левски спечели турнира през 2010-а година в зала „Универсиада” и сега иска отново на върне трофея на българска земя.

За първи път в регионалната надпревара пък ще има мач за третото място. В неделя от 18 часа в него ще излязат домакините от Рилски спортист и Куманово. За Рилецо това е отличен шанс да спечели отличие в собствената си зала и да зарадва публиката.

Снощи Балканска лига стартира инициатива, която иска да превърне в традиция по време на всяка Финална четворка, а именно да дава награда за спомен на едно талантливо дете от детско-юношеската школа на отбора домакин. Тази година наградата заслужи Томас Бабев от Рилски спортист.