Левски поведе на Спартак Плевен в спора за бронзовите медали в мъжкото ни баскетболно първенство след изключително интересна среща в зала „Триадица” в София. „Сините” извървяха пътя от разочарованието до успеха, благодарение на невероятния обрат в третата част на двубоя, стопявайки 24 точки преднина за гостите и победиха с 60:57 точки. Реваншът е в неделя в Плевен, а евентуален трети мач ще се играе отново в София.

Баскетболистите на Левски проспаха цялото първо полувреме и позволиха на съперниците си да овладеят събитията на терена още след 10 минути игра. Плевенчани дръпнаха с 23:9 точки след първата четвъртина и с 42:18 на полувремето, възползвайки се и от лошата стрелба от далечно разстояние на домакините.

Макар и слаборезултатен двубоят предложи доста емоции и истинска интрига на феновете в залата, заради наглед невъзможния обрат, който постигнаха играчите на треньора Юлиян Аладжов след почивката.

Със серия от 16:0 точки „сините” намалиха аванса на Спартак Плевен до 34:42 точки. Капитанът Стефан Георгиев, завършил с 12 точки и 10 борби, подпомаган от Станислав Славейков, Веско Веселинов и Асен Великов се възползваха от тоталното объркване в състава на плевенчани и с хубави акции реализираха 23 точки срещу само 3 за гостите, отбелязани от наказателната линия.

В края на третата част пасивът на Левски вече бе само 4 точки при 41:45, а 4 минути преди края „сините” изравниха за 50:50 точки. Още 2-3 минути бяха необходими на бронзовите медалисти за Купата на България да вземат нещата напълно в свои ръце и поведоха с 6 точки. В заключителните моменти баскетболисти на Левски демонстрираха и здрави нерви след като Асен Великов и Юлиян Радионов бяха точни от наказателната линия. Великов приключи с 12 точки, 4 борби и 3 откраднати топки, а Радионов се отчете с 16 точки и 3 борби. Също 16 в коша на плевенчани отбеляза Станислав Славейков, който внесе импулс в играта на домакините след почивката.

За Спартак Плевен по традиция най-полезен бе Хрисимир Димитров с 18 точки и 11 борби, а с 11 точки и 12 борби завърши Сашо Топчов.

С успеха тази вечер играчите на Левски направиха крачка напред към възвръщане на позагубеното си самочувствие след краха срещу Балкан Ботевград.