Носителят на Купата на България за 2009 година Левски посреща шампиона от Балканската лига Рилски спортист в дербито на четвъртия кръг на Националната баскетболна лига.

 

Двубоят е от 18:00 часа в зала „Универсиада” в София. Билетите са с цени 2 лева. Съперниците, които са съответно на второ и трето място във временното класиране в БГ-шампионата имат по една загуба и две победа, като интересното е, че и Левски, и Рилски спортист записаха поражение до момента единствено от първенеца Лукойл Академик.

 

Треньорите Тити Папазов и Александър Тодоров пък могат да разчитат на всичките си състезатели. Двата тима се срещнаха в контрола преди началото на сезона, като тогава успехът бе за „сините”. И за двата отбора двубоят ще е последна проверка преди срещите им от втория кръг на тазгодишното издание на Балканската лига, като Левски гостува на ОКК Белград в Сърбия, а Рилецо приема Металац в Самоков в сряда.

 

В останалите мачове от кръга утре Черно море приема Черноморец, а Лукойл Академик е домакин на Ямбол. В неделя играят Балкан и Спартак Плевен.