„Аз съм безкрайно горд с моите играчи, защото мен много ме глождеше отвътре да направим нещо. Благодаря на ръководството, че стояха здраво на земята и казаха, че от тук нататък ще се дават пари за децата”, отсече щастливият старши треньор на баскетболния Левски Тити Папазов след победата на „сините” над шампиона ЛукОйл Академик в зала „Универсиада”.

„Казаха – Тити, ние имаме дългогодишна стратегия за баскетболен клуб Левски. Знам, че много искаш да побеждаваш, каза собственикът, но няма на никой какво да доказвам. И реално бях малко ограничен, иначе аз имах бомбастичен трансфер в главата си – Прийст Лодърдейл. Договорено беше всичко. В началото на сезона шефовете казаха, че искат трима чужденци и българи, които да са в основата на този отбор и аз смятам, че днес – много добра игра на всички и над всички – капитанът Стефан Георгиев. Българин днес беше в основата на успеха на Левски. Така че днес освен с победата, се гордеем, че това е отборът на българите”, заяви още Папазов.

„Предстоят ни много битки. Левски за разлика от ЛукОйл е отбор, който може да загуби. Аз ви гарантирам, че ЛукОйл до края евентуално може да загуби само от нас в Правец, което вече не е съвсем реално, докато за Левски има много тежки битки и в Ямбол, и в Бургас, и във Варна. Играем мач за мач. Смятам, че доказахме в продължение на една година, че играем срещу тях по-добре”, коментира наставникът на Левски предстоящите двубои до края на редовния сезон в родното първенство.

„Безкрайно благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен в анкетата за треньор на годината, защото днес оправдах вашето доверие. Имаше някакви съмнения. Ето сега, понеже доста време се бавиха с резултатите, не им беше много приятно, че аз съм победител, отново стоя зад думите си – тази награда ще бъде подарена на Гошо Димитров, но днешната игра на отбора е моята благодарност към вас, които гласувахме за мен”, завърши Тити Папазов.