Баскетболният Левски победи Балкан Ботевград с 87:72 точки в последната си проверка преди старта на Националната лита и сблъсъка с шампиона ЛукОйл Академик в първия кръг. Наставникът на „сините” Тити Папазов очаква тази вечер развръзката с македонеца Георги Чековски, който иска да привлече в състава си.

„Отборът не е готов и това е съвсем обективно след 19 дни. Смятам, че в тези дни направихме всичко възможно да докараме някакво междинно състояние. Така е с повечето отбори с изключение може би на Рилски спортист, които работят отдавна. В първите няколко мача освен реалната спортна подготовка фактор ще бъде и спортният шанс”, сподели Папазов, а по повод на формата на тримата нови американци, Тити заяви:

„Пак потвърждавам че Харпър е много високо ниво играч, който не е в добро състояние. Доналд Коул с всеки изминал ден напредва. Като че ли най-трудно се адаптира Джейсън Смит. Явно, че се сблъсква с тотално нови изисквания. Много съм недоволен, но да се надяваме, че във времето ще намерим решение.”

Колкото до Георги Чековски и Димитър Мираковски, старши треньорът на Левски поясни: „С Чековски ще се чуем сега след мача. Те двамата имат амбиции да са част от някакъв нов проект на Работнички. Аз адмирирам това, защото няма по-добро място от дома, но Мираковски трябваше в неделя да звънне, а не го направи. Не са много играчите в света, на които аз трябва да се моля. Като е обещал да се обади, да се обади. Той ме помоли за един ден за отговор. Всъщност или той, или агентът му трябваше да се обадят. След като не се е обадил, въпросът е прикючен.”

„Казах на играчите, че в първите три мача трябва да откраднем, каквото можем. Видяхте например днес Балкан - един много добре трениран отбор, който винаги е показвал дух и воля. Явно публиката влияе изключително мотивиращо на техните баскетболисти и те без да са суперзвезди, на базата на себераздаване играят приличен баскетбол. Ще бъде много тежко всеки път в Ботевград”, завърши Тити по повод старта на мъжкото ни баскетболно първенство.