Левски постигна втора победа за сезона в Националната баскетболна лига. „Сините” се наложиха със 124:103 над Рилски спортист пред 200 души в зала „Триадица”. Двубоят от трети кръг на НБЛ бе атрактивен и изпълнен с много обрати, като по този начин доста се отличаваше от обичайните срещи в българския шампионат.

Левски изигра най-силните си минути в това първенство в третата част и началото на последната четвърт. Страхотно за домакините си включи Васил Евтимов. Центърът игра на пълни обороти 20 минути и завърши с 21 точки, шест борби и пет асистенции.

Първата четвъртина премина равностойно, с честа смяна на водачеството. Двата състава се надпреварваха по хвърлени изстрели от тройката, като показаха страхотна успеваемост. Мерникът на Рилски спортист в един момент се оказа с една идея по-точен и след няколко успешни атаки гостите поведоха в края на полувремето, улеснени и от изявите на „сините”.

След почивката обаче Левски излезе на терена тотално преобразен, и показа игра, с която наистина зарадва зрителите в както винаги хладната зала „Триадица”. Страхотно второ полувреме направи Станислав Славейков, за когото това бе най-добрия мач от началото на сезон. Само за десет минути домакините дръпнаха с цели 20 точки и на практика си решиха мача. В началото на четвъртата част авансът им стана 30 точки и направи безсмислено оставащото време.

Рилецо за пореден път показа, че има качествата да играе бърз и хубав баскетбол. Момчетата от Самоков обаче бяха тотално превъзхождани от своя съперник под коша и не взаимодействаха достатъчно помежду си. Те имат безспорен потенциал на ниските позиции, но липсата на типичен тежък център се оказа решаваща в днешния двубой.

За пореден мач най-резултатен в състава на Левски бе гардът Маркъс Хол, който бе близо до дабъл-дабъл с 27 точки, девет асистенции, плюс още шест борби и две откраднати топки. Хол бе в основата и на някои от най-хубавите атаки на „сините”. Павел Иванов бе почти перфектен от тройката, като реализира четири от петте си опита още през първото полувреме и завърши с 14 точки.

За Левски не игра Петрослав Зафиров, който през седмицата по време на тренировка счупи костици в ръката си и ще престои известно време в гипс.

От състава на Рилски спортист лекция по тройки изнесе Бранко Миркович – пет от пет и общо 22 точки. 21 добави Травис Питърсън, а Богдан Боев вкара 16.

В класирането в НБЛ Левски е втория, а Рилски спортист е на седма позиция.