Гардът на Левски Златин Георгиев – Голди ще пропусне остатъка от сезона за своя тим, заради скъсан менискус. Баскетболистът се контузи снощи при втората победа над Ямбол и класирането за полуфиналите в родния шампионат. Прегледът на ядрено-магнитен резонанс тази сутрин показа, че по-малкият брат Георгиев ще отсъства от терените в следващите седмици.

Баскетболистът ще бъде опериран от известния наш специалист д-р Тони Георгиев. Възстановяването ще трае около три седмици, което означава че на практика няма шанс за младока да се завърне в игра до края на плейофите в първенството, но надеждите са свързани с пълното му възстановяване за първия лагер на националния тим в началото на юли.

„Предполагам, че към 7-ми май ми предстои операция. Мисля, че възстановяването ще отнеме около 20 дни. Докато не се оправя напълно, смятам да не играя”, сподели Голди, а по повод предстоящия сблъсък на полуфиналите с Балкан коментира:

„Ще е трудно, но мисля, че моите съотборници могат да се справят и без мен. Ще ги подкрепям от пейката. Ако се класираме на финала и вземе поне един мач на ЛукОйл ще е голям успех. Досега се справяме добре, дано да продължим и занапред.”

Извън баскетбола, Златин сподели, че подкрепя Манчестър Юнайтед и е доволен от класирането на тима за финала в Шампионската лига. „Поне за футбол трябваше да празнувам снощи, но нищо – случват се такива неща- контузии.”

Фаворит на перспективния ни баскетболист във втория полуфинал довечера обаче е Челси. „Днес ще съм за Челси. Мисля, че те ще победят”, прогнозира Голди.