Левски излезе без Димитър Ангелов срещу Кавала в днешната среща от Топ 6 на Балканската лига. Мачът е от 17.30 часа в Гърция. Ангелов остана в София, за да лекува заболяване. С проблеми е и Николай Върбанов. Въпреки това той ще е на линия за важния мач. И двата отбора до момента са с по 3 победи и 2 загуби, а ако българите спечелят ще направят важна крачка към класиране за финалната четворка

„При всички случаи отборът е в добро състояние. Естествено, притеснява ме отсъствието на Митко Ангелов и проблемът, който има с Ники Върбанов. Той ще е така до края на сезона. Има херния, която не е в много напреднала фаза. Въпреки това той чувства болка, което нарушава неговото тичане, въобще цялата му подготовка не е на нивото на другите състезатели в отбора. Независимо от това ние играем добре, трупаме самочувствие”, коментира пред bgbasket.com старши треньорът Тити Папазов.

„Първата ни цел е да търсим победата и естествено ще направим всичко възможно за това. Нашият отбор е такъв, че когато има контузени играчи, другите максимално се мобилизират, осъзнават тяхното отсъствие и в същото време е отбор, който единствено в България, напоследък и Лукойл се опитва да прилага този стил, играе с много широк състав, с честа ротация, за да може да се налага високо темпо. Отсъствието на всеки един от нашите играчи веднага си личи, който и да не е в групата и да не е готов за даден мач, веднага се отразява. Но контузиите са част от нашата професия и нашата игра, така че ги приемаме философски. Победа категорично ни прави фаворити не само да бъдем в четворката, а и с най-добри показатели. На мен ми се иска колкото по-рано успеем да се класираме, за да падне напрежението от мачовете в Балканската лига”, добави още Папазов.