Академик Бултекс 99 спечели рутинна победа срещу гостуващия Академик (София) с 85:65 в Пловдив и продължи уверения си поход към призовите места в класирането на редовния сезон в Националната баскетболна лига. Отборът на Асен Николов показа, че е по-опитният и класен отбор, не подцени нито за миг младия тим на гостите и заслужено се поздрави с успеха. 

В първата четвърт Академик Бултекс 99 взе аванс от 13:7, но гостите се върнаха с тройки на Димитров и Минчев. Все пак в края на частта добра защита и бърза контраигра в атака донесе преднина от 6 точки на домакините. През втората четвърт разликата набъбна в полза на домакините, които още повече заздравиха защитата и започнаха да движат топката в атака. Адриян Секулов пък вкара зрелищна тройка със сирената от центъра, за да даде аванс от 21 точки на домакините.

Гостите започнаха третата четвърт със серия от 7:0 чрез Димитров и тройка на Минчев, но с добри изви под коша на Митко Димитров и Мануел Джонсън Академик Бултекс 99 държеше противника на разлика. 

В последната част домакините поддържаха комфортния си аванс и спокойно доиграха мача, а старши треньорът Асен Николов даде възможност на почти всички да запишат игрови минути.

Александър Груев беше най-резултатен за победителите със 17 точки, Мануел Джонсън добави 13 точки, а Никола Маравич се отчете с "дабъл-дабъл" - 12 точки и 11 борби.

За Академик Йордан Минчев реализира 22 точки, Димитров и Милов добавиха по 14 точки.

Балкан (Ботевград) разгроми като гост Спартак (Плевен) със 102:80 точки.

Най-резултатен за победителите беше Джордан Калахан с 25 точки, 18 от които той отбеляза през първото полувреме. Радослав Кочев вкара 13 точки, с по 12 точки записаха ДиВон Уошингтън и Венцислав Петков. 

За Спартак по 18 точки отбелязаха Константин Коев и Владимир Крисевич. С 16 точки се отличи Николай Маринов./БТА