Евроинс Черно море победи македонския Работнички с 96:61 като гост в мач от предпоследния кръг на редовния сезон в Балкансканта лига. Успехът беше от голяма важност за варненци, които почти си осигуриха второто място в група А. Остава им един мач с черногорския Ловчен у дома в началото на следващия месец, а победа в него ще им гарантира втората позиция. Загуба ще ги прати четвърти в групата, разяснява bulgarianbasket.com. Така на четвъртфиналите Евроинс Черно море почти сигурно ще се изправи срещу третия отбор от група В, най-вероятно ОКК Белград. До момента "моряците" имат 4 победи и 3 загуби. За Работнички загубата е без значение, тъй като те са на последното място в група А и нямат шанс за класиране напред.

Черно море нямаше никакви проблеми и дръпна още от самото начало на срещата. Интересен бе фактът, че всички 11 баскетболисти от групата на "моряците" за този мач имаха реализирани точки още след първата половина на мача. След паузата играта продължи успешно за варненци, като авансът им не падаше, а точно обратното – непрекъснато растеше.

Още в началото на заключителната част разликата стана 30 точки, а оттук до финалната сирена срещата просто беше доиграна. В крайна сметка гостите не намалиха темпото, завършвайки при 96:61 - важна за класирането и самочувствието на Черно море победа.

За победителите най-резултатен беше младият Тихомир Желев, завършил с 16 точки, 5 асистенции и 4 борби. 15 точки добави капитанът Симеон Ценов,а по 12 нанизаха Гари Уеър и Александър Янев (11 борби).

За Работнички Енес Хаджибулич завърши с най-много точки - 21. По 10 добавиха Марко Симоновски, Марко Докузовски и Мариян Тодоров.

В последния кръг от редовния сезон на Балканската лига Евроинс Черно море ще посрещне Ловчен, а Работнички ще бъде гост на Металац. Срещите са навръх националния празник на България 3-ти март.