25-годишният юбилей от спечелването на КЕШ от баскетболистките на Левски Спартак бе отбелязан снощи в Париж по време на Мача на звездите на женската Евролига. Част от състезателките от тогавашния славен тим на „сините”, водени от треньора Славчо Бояджиев бяха почетени на събитието.

„Беше наистина доста тържествено. Мачът на звездите беше обявен и се получи истински празник. Залата беше чудесно украсена. И ние бяхме включени в програмата. Извикаха ни на терена и ни представиха. Получихме много цветя и сувенири пред всички в пълната зала. Наградите ни връчи Нар Занолин. Доста добре беше почетен юбилеят ни. Много приятно и мило беше наистина да си спомним триумфа. Говорихме ми по между си за част от мача, а вечерта се събрахме, разходихме си и вечеряхме заедно. Отпразнувахме юбилея, както подобава. Пожелахме си да го празнуваме всеки 10 години, да се запази тази традиция”, разказа Славчо Бояджиев.

„Винаги съм бил оптимист, но просто доста трудно ще се повтори този успех, гледайки как работят другите. Важно е да направим едно конкурентно първенство. Ние закъсняхме с подмладяването. Доколкото разбрах идеята е да се назначи чужденец, но той първо трябва да се адаптира. Вземете Пини Гершон, много добър специалист, но най-важното е, че въведе ред и имаше уважение”, добави още Бояджиев, който в момента е директор към женското направление към баскетболната федерация.