Американската баскетболистка Латаша Байърс, която стана жертва на сблъсъците на терена в снощния мач между Дунав 8806 и Монтана в Русе, замина рано тази сутрин за операция в Стара Загора, съобщава БГНЕС.

Инцидентът стана в петата минута от двубоя, когато в борба за отскочила топка Латаша Байърс се сблъска във въздуха с противникова състезателка. Последва тежко падане, в резултат на което центърът на "Дунав 8806" получи тежка фрактура на дясната ръка. Веднага бе извикана линейка и тя бе откарана в боницата. След направения преглед се оказа, че американката има счупване на лъчевата кост на две места.

Рано сутринта около 04:00 часа Латаша Байърс бе откарана за лечение в болницата в Стара Загора. В момента се правят предварителни медицински прегледи и й предстои в 12:00 часа сложна интервенция с поставяне на пластина. Екипът, който ще извърши операцията е под ръководството, на проф. Стефанов.

Официалната информация за причината да се търси съдействие от медиците в Стара Загора е "по-добрата и квалифицирана помощ, която е предложена от там" каза спонсорът на клуба Красимир Трифонов. Неофициално обаче, от други източници, стана ясно, че причината за решението да се пътува за Стара Загора, е високата цена, поискана от русенския операционен екип. Сумата надхвърляла 3 000лв. Също по неофициална информация, Латаша Байърс е имала през кариерата си още две фрактури на ръцете.