Американката Латаша Байърс се завръща в отбора на Берое 07. Тя е постигнала съгласие с ръководството на старозагорския клуб и ще доиграе сезона у нас. Очаква се ексцентричната американка да пристигне в България в първите дни след Нова година.

Байърс се съгласи да играе за Берое 07 в началото на тази календарна година. Тя дойде на средата на сезона и изигра 23 мача с екипа на „зелено-белите”, в които направи средно по 19.1 точки и 8.5 борби за 25 минути игра. Преди това тя игра и за ЦСКА през сезон 2006/07 и бе с основна заслуга за спечелване на трите купи от „червените ангели”. Тогава те триумфираха в Адриатическата лига, шампионата на България и купата на страната.

Освен като състезателка, Байърс ще играе ролята и на помощник-треньор в отбора на Берое 07.

Първенството при дамите за старозагорки се подновява на 30-и януари, когато те имат гостуване на Лукойл Нефтохимик в Бургас в първи кръг от третия етап на НБЛ. Преди това обаче Берое 07 ще играе в турнира за купата на страната, където още на 11 януари се изправя в четвъртфинален двубой със Славия в София. Победителят от тази двойка се изправя срещу Дунав Еконт на полуфинал по-късно през месец януари във финалната четворка на състезанието.