Американката Латаша Байърс отново се завръща в българското първенство. Атрактивната баскетболистка ще облече екипа на Дунав 8806.

През миналия сезон Латаша игра Берое 07 в дамската Национална баскетболна лига, а преди това бе част от успешния тим на ЦСКА, където беше в основата на големите успехи на този отбор, останал известен като „червените ангели”.

Латаша Байърс е играла и за Сакраменто Монаркс, Лос Анджелис Спаркс, Вашингтон Мистикс и Хюстън Кометс от WNBA. Там тя попада в ТОП 10 за всички времена от състезателките с най-добър процент стрелба от полето.

Очаква се опитната американка да внесе допълнителен колорит в отбора, а и да подобри изявите в подкошието, където определено Дунав 8806 страда от дефицит на състезателки, пише rusebasket.com.

Латаша трябва да дебютира още в събота за русенския състав в двубоя срещу ЛукОйл Нефтохимик в дербито на България, а това определено ще повиши заряда на мача. В Русе американката ще се събере с треньора Георги Божков, с който трети отбор у нас.

Последната изява на Байърс в зала „Дунав” бе през март тази година в мач от редовния сезон на националната лига, като баскетболистката напусна България след скандал с ръководството на бившия си тим Берое 07.