Атрактивната американска баскетболистка Латаша Байърс е новото попълнение на Дунав 8806.

Състезателката пристигна снощи в града и днес направи първата си тренировка с отбора. Байърс бе поканена от треньора Георги Божков, с когото е играла по-рано в ЦСКА и Берое.

Там тя стана известна не само с добрата си игра, но и със скандалите, които имаше с бившия наставник на старозагорския отбор. С присъединяването на Латаша Байърс към Дунав 8806, тимът най-после се сдоби с така необходимия му център.

Ако документите на баскетболистката за картотекирането й бъдат оформени навреме, тя ще направи своя дебют с екипа на русенския отбор още тази събота. Тогава Дунав 8806 ще посрещне като домакин големия си съперник Лукойл Нефтохимик.

Това ще бъде първият мач на русенските баскетболистки с бургазлийки след скандала по време на плейофите за шампионската титла през пролетта. Тогава лента, хвърлена от феновете на терена, разби носа на Вера Перостийска от Лукойл и Дунав бе наказан с лишаване от домакинство за три срещи и солидна парична глоба.

Самата Байърс заяви: "Тук съм, за да спечелим купата и първенството. Знам, че това е много добър отбор, има играчи с опит. Имаше добър сезон миналата година. Баскетболът в България е много добър, аз имах успехи тук. Феновете в Русе са страхотни, залата винаги е пълна".