Атрактивната американска баскетболистка Латаша Байерс, която се завърна в България, за да облече екипа на Берое 07, ще направи повторен дебют у нас днес. Латаша ще играе за тима от Стара Загора в контролата срещу Рилски спортист в Самоков.

Утре баскетболистките водени от треньора Георги Божков имат още една проверка срещу Славия в зала „Триадица” в София от 17.30 часа.

„Имахме проблеми със залата, поради газовата криза. Латаша успя да направи няколко тренировки с отбора и да се запознае с момичетата. Двете контроли са ни важни, защото сега има прекъсване на първенството. Планираме още една контрола с ЛукОйл”, сподели наставникът Георги Божков.

„В момента в Стара Загора има голям интерес към Латаша. Тя ще е първата американка, която ще играе в тима. Освен това е контактна личност и хората бързо ще я заобичат. Няма проблем с адаптацията, тъй като е била в много европейски отбори. Бързо ще влезе в играта и се надявам да помогне на ядрото от млади момичета в отбор. Да им предаде от своя опит и да ги повече най-вече”, коментира още Божков.