Ламонт Джоунс вече е част от отбора на Рилски спортист. Американският гард, който вчера изпусна полета си от Тел Авив за София, днес следобед се присъедини към новите си съотборници директно в Подгорица. Александър Тодоров и момчетата му тръгнаха в ранни зори от Самоков за Скопие, след което със самолет стигнаха до черногорската столица. Рилецо играе утре с тима на Ловчен, от малкия град Цетине, на 30 километра от Подгорица.

Ламонт Джоунс пристигна малко преди 17 часа българско време в Черна гора, с прехвърляне от Тел Авив през Виена, но след двудневни притеснения, в крайна сметка вече е част от състава на Рилски спортист.

Документацията на Ламонт Джоунс е изрядна, и още вчера всички подробности около картотеката му бяха уредени. Така той ще може да бъде използван още утре срещу Ловчен, ако Александър Тодоров прецени.

Джоунс проведе първа тренировка с Рилецо тази вечер в Цетине, и вероятно ще получи игрови минути утре. Старши треньорът Тодоров остана с много добри първи впечатления от гарда, и е на мнение, че отборът ще изглежда по съвсем различен начин с него на паркета.

Мачът от Балканската лига между Ловчен и Рилски спортист е утре от 19 часа българско време.