Новото попълнение на Рилски спортист Ламонт Джоунс не пристигна, както бе очаквано днес сутринта в София.

Американският гард трябваше да лети от Тел Авив до българската столица в 7 сутринта с полет на израелските авиолинии. Оказа се обаче, че се е получило недоразумение и Джоунс не е успял да се качи на самолета. Причината не е разсеяност от страна на гарда, а просто фактът, че Ламонт е мислил, че полетът му е от 7 вечерта.

Разтревожени от закъснението му на летище София го чакаха старши треньорът на Рилски спортист Александър Тодоров и изпълнителният директор на клуба Борислав Чилингиров, които впоследствие разбраха за настъпилото объркване.

Най-неприятното е, че Ламонт Джоунс трябваше да пътува с Рилски спортист за следващия мач на тима от Балканската лига срещу Ловчен.

На самоковлии им предстои дълъг преход с автобус до Скопие и оттам със самолет до Подгорица преди да стигнат желаната дестинация в Черна гора.

Тимът потегля в ранни зори и по тази причина Ламонт Джоунс няма да може да пътува с отбора. Той обаче ще се присъедини към Рилецо директно в Подгорица.

Старши треньорът Александър Тодоров иска да го включи в групата си още за мача с Ловчен, за да може той по-бързо да се аклиматизира към отбора. Ламонт Джоунс разполага и с нужната картотека да играе в Балканската лига.