Лукойл Академик отново ще бъде събран на лагер преди срещата си от поредния кръг в Националната баскетболна лига. „Студентите” вече бяха под режим преди мачовете си с Ямбол и Спартак Плевен, но ще продължат да го спазват и до дербито с Левски във вторник.

Двубоят е без значение за крайното класиране в НБЛ, но както обикновено ще носи огромен заряд. Новият старши треньор на Лукойл Академик Георги Младенов събира своите в Правец два дни преди мач, откакто пое отбора в средата на месеца. Снощи наставникът даде кратък отдих на играчите си, а току-що станалият татко Митко Ангелов използва почивката, за да почерпи съотборниците си за малката Виктория.

Днес следобед всички баскетболисти на шампионите ще се качат в клубния автобус към Правец, където Младенов ще ги готви за сблъсъка с основния претендент за титлата Левски. Не е ясно обаче дали лагерите на Лукойл дават резултат, тъй като „студентите” спечелиха много трудно и двата си мача дотук под ръководството на Младенов, и след подобна подготовка. Те се наложиха над иначе скромния Ямбол с осем точки, а снощи имаха проблеми и срещу Спартак Плевен и се наложиха само с 84:80.