Турнирът за Купата на България по баскетбол при мъжете стартира довечера, като се очаква най-горещо да бъде в Ботевград, където местният Балкан посреща Ямбол. Двубоят е от 18 часа. Новият старши треньор на Черно море Предраг Бадняревич ще направи дебют при срещата на варненци с Дунав 2007 в Русе пак от 18.

Със същия начален час е и очакваният дебют на друг сърбин, но с гръцки паспорт – прочулият се със скандална слава Бранислав Прелевич, който трябва да изведе ЦСКА при гостуването на Видабаскет също в първия кръг на турнира за Купата на страната. Все още не е ясно кои са новите 6 българи, картотекирани в състава на „червените”, след като основните играчи бойкотираха ръководството на клуба и напуснаха. Видинчани пък ще бъдат подсилени от Михаил Капитанов.

В друг мач от програмата за днес Сливен ще търси първи успех за годината като гост на Черноморец в Бургас. В София пък Рилски спортист се изправя срещу Славия от 18.30 часа, а изненада е възможно само при сериозно подценяване в тима от Самоков.

Крайните победители от двете срещи на разменено гостуване се класират за Финалната осмица на състезанието, а отборите на ЛукОйл Академик, Левски и Спартак Плевен вече имат осигурено място за финалния турнир.