Турнир за Купа на България за отборите от А група ще се проведе у нас. Наредбата за двете надпревари – при мъжете и жените бе приета на днешното заседание на Управителния съвет на баскетболната ни федерация.Право на участие в новото състезание имат съответно по 4 отбора от А група мъже и жени. Мъжките тимове трябва да заявят участие до 12 февруари 2010 година, а женските – до 5 февруари 2010 година, съобщават от родната централа.

Заявки за домакинство на финалните турнири пък ще се приемат съответно до 15.03. 2010 г. за жените, и до 25 март 2010 г. при мъжете. Домакинът може да е отбор-финалист и ще бъде определян чрез жребий или по решение на президента на БФБаскетбол, в случай, че изборът води до финансова или рекламна полза за федерацията. Финалните четворки ще са съответно от 10 до 11 април при жените и от 17 до 18 април при мъжете.

Управителния съвет пък единодушно избра за Председател на Етичната комисия на БФБаскетбол Иван Евстатиев и му възложи да предложи членове на комисията и Правилник за работата на Етичната комисия в срок до 9 януари 2010-та година.