Жребият за Купата на България ще се тегли следващия вторник в 10.30 часа. Там ще се определят двойките, които играят по системата на елиминиране в два кръга на разменено гостуване на 10 и 13 март. Домакин на втората е отборът с по-предно класиране за първенство. Мъжките отбори на Лукойл Академик, Левски и Балкан пропускат този кръг и се класират направо за четвъртфиналите.

В жребия за осминафиналите ще попаднат като поставени: ЦСКА, Спартак Плевен, Черно море, Рилски спортист, Ямбол. Непоставени са отбори, които в момента играят във втора шестица: Дунав 2007, Алвина, Видабаскет, Черноморец и Сливен.

Начинът на провеждане на четвъртфиналите обаче до голяма степен обезсмисля идеята за Купа на страната, тъй като БФБ реши да се играе по системата „Плейоф” – до две победи от три мача, а домакин на първата и евентуалната трета среща е отборът с по-предно класиране! При това жребият е дирижиран с поставени и непоставени отбори, което на практика прави изненадите невъзможни. Мачовете са на 16, 18 и 20 март.

При жените няма да има първи кръг поради липса на достатъчно отбори, заявили своето желание за участие. Отборът на Лукойл Нефтохимик се класира директно за финалната четворка. Останалите 6 отбора ще играят, като се подреждат по реда на временното класиране в Държавното първенство. С дирижиран жребий между отборите, класирани от 2-4 място срещу останалите. Образуват се 3 двойки, които играят по системата „Плейоф” до две победи от 3 срещи на 16, 18 и 20 март. Отборите-победители в четвъртфиналните срещи, добиват право за участие във Финалния турнир на неутрален терен от 24 до 27 март. Полуфиналните двойки също ще се определят чрез дирижиран жребий.

Поставени отбори:Дунав Еконт, Берое 2007, Рилски спортист; Непоставени отбори: Славия, Тони 7, Черно море Одесос

Отборите-победители в четвъртфиналните срещи, добиват право за участие във Домакин на финалната четворка е град Самоков с новопостроената модерна зала в града.