Новият носител на турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете ще стане ясен през февруари, когато ще се проведе финалната осмица.

На свое редовно заседание Управителният съвет на БФБаскетбол утвърди системата и календара за турнира за Купата на България за 2016-а година, съобщиха от родната централа.

За четвъртфиналите жребият ще е дирижиран - според класирането на отборите след първия етап от размененото гостуване по групи между отборите класирани на 4 и 5 място, като отборите, класирани на 1, 2 и 3 място ще почиват в тази фаза. Жребият за полуфиналите ще е на 15 февруари и ще е пълен, недирижиран.
Четвъртфиналите са по програма на 27 януари и 13 февруари като домакин на втората среща е отборът с по-предно класиране. Полуфиналите са предвидени за 5 март, а финалите – за 6 март. 

При мъжете финалната осмица на турнира ще се проведе от 18 до 21 февруари. Жребият ще се тегли на 9 февруари. За четвъртфиналите той ще е дирижиран според класирането на отборите след втория етап от НБЛ и квалификациите между отборите класирани от 1 до 4 място (« първа четворка») и тези от 5 до 8 място(«втора четворка»). Предвижда се пълен недирижиран жребии за полуфиналите между победителите в четвъртфиналите. 

В точка Разни УС утвърди единодушно да се допълни календара на ДП за жени с крайната дата на трансферния период – 22 януари 2016. 

Следващото заседание на УС ще се проведе на 26 януари от 14 часа в конферентната зала на 2 ет. в зала „Универсиада“.