„Финалът е напълно очакван. Едва ли някой е предполагал, че друг отбор ще се намеси. За мен фаворит е отборът на Дунав Русе”, заяви старши треньорът на женския баскетболен тим на Рилски спортист Красимира Банова.

„Познавам добре и двамата треньори и без да подценявам Петко Маринов смятам, че Георги Божков много добре е преценил ситуацията и че неговият тим ще бъде във върхова форма. Мисля, че през цялата година по-стабилният отбор беше Дунав Русе и дори смятам, че няма да се стигне до пети мач, като може един от мачовете в Бургас да бъде спечелен от Дунав Русе”, добави Банова.

Красимира Банова, която е част от знаменития тим на Левски Спартак, който става европейски шампион през 1984-та година, коментира по повод настоящия й клуб Рилски спортист:

„Честно да ви кажа смятам, че пътят, по който се развива нашият клуб, е правилният. Ние нямаме отбор в Лигата. Играхме с много млад тим в А група, но за сметка на това имаме пет отбора подрастващи, които тази година, с изключение на отбора девойки, ще се борят за златните медали. Аз мисля, че това е начинът за развитие. Нека президентите на Бургас и на Русе не го приемат като упрек, но за мен не е нормално пирамидата да е обърната.”