Американецът от Левски Доналд Коул и баскетболистката на ЛукОйл Нефтохимик Вера Перостийска заслужиха приза за Номер 1 през месец март сред колегите си в класацията на bulgarianbasket.com и Пресклуб България. Победителят се определя след преценка за представянето на дадения играч и приноса му към резултатите на отбора за съответния период. Подгласници на Доналд Коул за месец март останаха капитанът на Рилски спортист Александър Груев и победителят в анкетата от миналия месец Арън Харпър.

Коул бе най-постоянният играч на Левски в последните седмици и допринесе за успехите на отбора. „Сините” първо спечелиха Купата на България в Ямбол, а освен това отстраниха Рилски спортист в четвъртфиналите на Балканската лига. Общият баланс на Левски за март е 9 победи и 1 загуба, в които американецът записа средно по 17.9 точки и 4.4 борби за среден коефициент 17.8 пункта. Освен това Доналд Коул бе избран и за най-полезен играч в HDI Мача на Звездите, след като завърши с 16 точки и 3 борби за 21 минути.

Центърът на ЛукОйл Вера Перостийска пък на практика не изигра слаб мач и допринесе за петте поредни успеха на своя отбор. В петте мача през март Перостийска записа по 20.2 точки и 9.8 борби за среден коефицент от 24.6 пункта. Нейни подгласници за месеца са състезателката на Берое 07 Латаша Байърс и капитанката на Тони 7 Виктория Стойчева.