Баскетболният Черноморец е отправил предложение към Дечо Коешинов да поеме отбора като старши треньор от догодина. Бургазлии са кандидати за участие в елита при мъжете – Националната баскетболна лига и вече има устна договорка с Коешинов, разкри пред Гонг председателят на Управителния съвет на клуба Димо Костов.

34-годишният екс-гард на националния ни тим Дечо Коешинов пък миналия сезон бе помощник на наставника на Ямбол Иван Чолаков.

„Амбиция да спорим чак толкова много с елитните отбори нямаме, но искаме да вървим напред. Мисля, че на Бургас и на Черноморец му отива да играе в една професионална лига. След подписването на споразумението миналата година между Община Бургас и федерацията, залата се обнови, направи се нов под, нови кошове. Управителният съвет и аз като негов председател взехме решение да влезем в професионалната лига и единственото условие е да съберем средствата, които са нужни. Разполагаме с изцяло наши състезатели и се оглеждаме за попълнения, които да подсилят отбора. Разговаряно е с Дечо Коешинов да стане треньор. Амбициите ни са точно такива – да поставим началото. Ясно е, че ще ни е много трудно. Дечо е наше момче - бургазлия, а ние искаме да се опрем на нашите местни кадри и с абсолютно всички хора, които са от Бургас и играят баскетбол, ще бъде говорено. Дечо се отнася с голямо разбиране и съгласие. Той е младо, амбициозно момче. Щом имаме устна уговорка, значи договорът е второстепенно нещо. Не искаме да повтаряме съдбата на Сливен. Няма да правим нещо за ден-два. Ясно ни е, че не можем да се борим с лидерите”, коментира Димо Костов.

Крайният срок за подаване на необходимите декларации и да се преведат по 5 хиляди лева за участие в НБЛ е утре, 30 юни, а до 15 юли трябва да се внесат пълните вноски до 25 хиляди лева от всички състави.