Спортният директор на ФИБА-Европа Коста Илиев заяви, че според него, най-голямото достойнство на Пини Гершон е, че той наистина е един изключителен баскетболен специалист и може да издигне на ново ниво играта на националния.

„Надявам се, че такъв добър специалист може да помогне за добрите резултати на националния ни отбор. Освен това Гершон е известен с прекрасните си човешки качества, т.е. може да създаде много добра работна атмосфера в състава. Може да допринесе за издигане на авторитета на българския баскетбол, защото това е колективен спорт. От тук погледнато решението изглежда перфектно, а сега можем само да чакаме добре резултати”, коментира Коста Илиев от Мюнхен за Гонг, а на въпрос как се коментира договорът на българската федерация с Пини Гершон отговори:

„С доста голямо учудване и с известна доза завист - как българската федерация е успяла да ангажира толкова популярен специалист. Всички условия за добър резултат са налице, но това не означава, че той ще дойде от само себе си. Няма нищо гарантирано в спорта.”

По повод на участието на шампиона Лукойл Академик в Купа УЛЕБ Коста Илиев сподели: „Гледах двата домакински мача на Лукойл Академик по телевизията и мисля, че играха много добре и имат шансове да продължат напред в Европа особено при този разширен формат на Купа УЛЕБ.”