Трети баскетболист на Ямбол влезе в лазарета. След трайно контузения Димитър Хорозов и неизлекувания от болките в гърба Димитър Ангелов, и резервният плеймейкър Вукашин Живкович получи травма. Сърбинът изкълчи жестоко глезена си и по предварителни прогнози ще почива две седмици. Това автоматично го вади от игра за следващите два двубоя със Спартак и Левски. Мачът в Плевен ще пропусне и Димитър Ангелов, поради споменатите проблеми в гърба.

19-годишният Валентин Йонов тренира с Ямбол, информира още клубният сайт на отбора. През миналият сезон той игра за юношите на Левски и води подготовка с първия отбор на „сините”. Йонов е висок 190 см. и играе като плеймейкър. Младият баскетболист ще изкара пробен период в ямболския отбор преди Иван Чолаков да реши дали да го остави.

Междувременно се постигна договорка между БК”Тунджа” и БК”Тигър” други двама млади баскетболисти да играят за Ямбол. Това са Мартин Раднев и Методи Илиев. Двамата са на по 19 години и ще се състезават с двоен лиценз. По този начин освен за професионалния отбор те ще могат да участват и в мачовете на юношите на БК”Тигър”.