Днешният ден постави началото на празничния маратон за малките баскетболисти - участниците в Ученическата Левски-Буба лига. Причината за това беше състоялият се днес в зала „Универсиада” Коледен баскетболен празник по случай края на полусезона в Лигата. За да видят последните мачове за тази години и да разберат кои са най-добре представилите се отбори до момента, в залата бяха дошли много родители, съученици и приятели на децата. Много бяха и баскетболните звезди, дошли да уважат детския празник.

В надпреварата, която стартира в 12 часа на обяд и приключи около 16 часа, участие взеха общо 16 отбора от столични училища. 12 бяха селектирани отученици от 1-ви до 4-ти клас, а 4 – само от 1-ви и 2-ри. Изиграха се общо 8 мача, като залата беше разделена на два корта, което даваше възможност едновременно да се играят по два мача. Водеща на събитието беше спортната журналистка от ТВ 7 Габриела Иванова, която се грижеше за доброто настроение както на зрителите в залата, така и на участниците в Лигата.

В призовата тройка на есенния полусезон място намериха отборите от 31 СУЧЕМ „Иван Вазов” (III място), 60 ОУ „Св.св Кирил и Методий” (II място) и 35 СОУ „Добри Войников” (I място). Първите в класирането бяха наградени от президента на БФ Баскетбол Георги Глушков, вторите - от президента на ПБК Левски Иван Джиджев, който  закри официално днешния баскетболен празник, а третите – от старши треньора на Левски Константин Папазов.

Купите бяха само за класиралите се на първите три места, но подаръци и награди имаше за абсолютно всички деца, участвали в днешната надпревара. Nesttle и KFC бяха предвидили лакомства за всеки ученик, а организаторите раздадоха тениски и топки. Най-голямата награда за децата беше тази, че първите си коледни подаръци те получиха не от кой да е, а лично от баскетболистите на Левски. Играчите на Тити Папазов изгледаха с интерес последните двубои от деня и с радост наградиха своите последователи.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ВСИЧКИ ИЗИГРАНИ МАЧОВЕ ПРЕЗ ДНЕШНИЯ ДЕН:

5 ОУ „Иван Вазов” – 2 СОУ „Емилиян Станев” – 7:69;

129 ОУ „Антим I” – 30 СОУ „Братя Миладинови” – 35:17;

41 ОУ „Св. Патриарх Евтимий” – 79 ОУ „Индира Ганди” – 21:52;

137 СОУ „Ангел Кънчев” – 118 СОУ „Акад. Людмил Стоянов” - 14:24;

30 СОУ „Братя Миладинови” – 55 СОУ „Петко Каравелов” – 20:40 (1-ви – 2-ри клас);

129 ОУ „Антим I” – 118 СОУ „Акад. Людмил Стоянов” – 16:12 (1-ви – 2-ри клас);

55 СОУ „Петко Каравелов” – 31 СУЧЕМ „Иван Вазов” – 37:41

35 СОУ „Добри Войников” – 60 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – 42:23.

Коледен празник в Ученическата лига с баскетболистите на Левски

източник: Снимки: Sportsimages.bg