При нелеп домашен инцидент баскетболистът на Ямбол Дечо Коешинов е контузил дясната си ръка. Той се е порязал на счупен стъклен буркан и е разрязал сухожилието на палеца на дясната си ръка. След хирургична намеса сухожилието му е било зашито и пръстът му поставен в гипс, който трябва да бъде свален след двадесет ни.

Така капитанът ни ще бъде извън терен поне за следващите четири мача на отбора ни. Те могат да станат и повече, защото след свалянето на превръзката се иска задължителната рехабилитация в подобни случаи. За наше съжаление мачовете от втората фаза на първенството за в много сгъстен цикъл сряда-събота, така че пропуснатите от него двубой могат да станат и повече.

Ямболският отбор не разполага с дълга резервна скамейка и отсъствието на Дечо Коешинов много ще затрудни ротацията на Иван Чолаков. На този пост той разполага със Чолаков-младши и с двама много млади и неопитни баскетболисти Раднев и Илиев. От началото на сезона имаме проблем с гардовете. Ямбол не разполага с типичен плеймейкър и е наложително привличането на играч с такива качества.

 Между 27 януари и 2 февруари отборите в българското първенство могат да прибавят към съставите си нови играчи. Едва ли обаче Ямбол ще бъде сред тях. В българското първенство има дефицит от плеймейкъри, а малкото добри такива са ангажирани. Привличането на чужденец не е по джоба ни, а и на този етап е твърде рисковано за подобно начинание.

Една от алтернативите е бившият играч на Ямболгаз и Сливен Светлин Иванов, който в момента няма отбор. Възможно е в мачовете, в които отсъства Коешинов треньорът ни да реши да играе само с един гард в стартовата си петица в лицето на Говедаров. Ако предпочете този вариант на пост на атакуващият гард ще играе крилото Дурчев, а Скуматов да бъде изтеглен по-далече от коша на позиция 3. Под коша ще играят Хорозов и Река.