„Политиката на БК ЦСКА е да подкрепя социални инициативи. Такова е и желанието на самите ни състезатели”, това заяви генералният мениджър на „червените” Емил Коен след срещата си с министъра на вътрешните работи Румен Петков по повод Великденската благотворителна кампания за децата на загинали полицаи и инвалиди от системата на МВР под мотото "Събуди сърцето си".

„Призоваваме нашите фенове, а и не само те да подкрепят тази инициатива”, каза още Коен.

Мъжкият тим на ЦСКА посреща довечера от 18 часа Левски в зала „Христо Ботев” в изтеглен мач от 26-я кръг при мъжете.

„За нас интрига няма. Ние не сме във форма. Наставникът Джулович в момента подготвя отбора физически. За съжаление доста дълго държахме стария треньор на този пост и сега поправяме тази грешка. Джурович работи спокойно. Срещата днес ще е добра проверка дали сме тръгнали по правилен път и излизаме от кризата, но Левски е фаворит. Няма значение колко загуби ще натрупаме до плейофите”, категоричен бе босът на „червените”.

На въпрос дали има шанс някой от освободените преди време баскетболисти да бъде върнат, като най-много се спрягаше името на американеца с италиански паспорт Брад Трейна, Коен отговори: „Такъв вариант няма, защото връщане на един или друг състезател може пак да развали химията в отбора.”

Още не е ясно дали двете американки в женският тим ще останат до края на сезона. Латаша Байерс води преговори с клуба си в женската НБА за датата на присъединяването й, а договорът на Тифани Джонсън изтича след мача със Стара Загора.

„Ще видим кога пътува, но всичко зависи най-вече от желанието на старши треньора Божков”, каза Емил Коен и добави - „Имаме дребни разногласия със зала Универсиада, ако не ги разрешим тихо и кротко може и да ходим на съд.”