Прокурорът на Франция Динан Ерик Буйяр разкри, че Емил Коен и Владимир Федяев са разпознати от техните близки, както и че вече им е направена задължителната за разследването аутопсия.

Българското правосъдие е адресирало до Франция искане за правна помощ след смъртта на 24 юни в Бретан на двама при пътна злополука, информира БГНЕС.

Българската прокуратура започна разследване на инцидента с цел да провери хипотезата, че случилото се е инсценирано. Двете жертви са разпознати, а токсиколотичните прегледи и ДНК профилите ще бъдат предадени през следващите дни на София. Още в четвъртък е била направена аутопсията на двете тела.

Според разследването до момента, Емил Коен е отговорен за инцидента заради прекомерно високата скорост, с която е шофирал автомобила. След направените кръвните проби се оказало, че водачът не е употребявал алкохол.

Преди броени дни група бизнесмени, лица твърдящи, че са измамени от благодетеля на баскетболния ЦСКА Емил Коен се усъмниха в смъртта му и смятат, че инцидентът е възможна инсценировка.

По-рано тази седмица се появи и информация, че двете катастрофи, които Коен и Федяев претърпяха в рамките на една седмица във Франция са озадачили местните власти и прокуратурата е задействала разследване на причините за инцидентите.