„Залата е нашето НДК, там ще се провеждат и културни прояви”, сподели кметът на Самоков Ангел Николов при обявяването на резултатите от гласуването за Мача на звездите, който ще се проведе именно в този град, в новата залата, която бе построена там. „Спортната общественост в Самоков е много активна. Преди две години решихме да изградим тази зала. Цената отива към 16 милиона. Винаги сме отделяли значителни средства за спорт. Не очакваме да получим приходи на този етап, сега нашата задача е да стигнем резултат 0:0. Благодаря на българската федерация по баскетбол. Очаквах по-голям интерес от ДАМС. Следващата година до залата ще има и хотел. Разчитаме на близостта на София”, сподели още Ангел Николов.

Изпълнителният директор на генералния спонсор на шоуто HDI Петър Аврамов пък заяви, че любовта към баскетбола го кара за поредна година да подпомага проявата. „И разбира се желанието ни да помагаме на младите хора да спортуват, да се развиват. Доволни сме от сътрудничеството и резултатите са налице. Мисля, че правим чудесно шоу”, добави Аврамов.

Новата зала в Самоков ще бъде отрита на 8-ми март с Мача на звездите, на който се очаква да присъства и президентът на Република България Георги Първанов, като се предвижда и специален молебен.