Клубовете ще решат в какъв формат ще се проведе тазгодишното издание на турнира за Купата на България. Федерацията е предложила два варианта за провеждане на надпреварата, а днес изтича крайния срок, в който отборите могат да кажат мнението си. Вариантите са два квалификационни кръга – осминфинални и четвъртфинални елиминации, а после -Финална четворка или един квалификационен кръг – осминафинални елиминации и Финална осмица.

Управителния съвет на родната централа ще заседава следващата седмица и ще утвърди системата на провеждане на турнира за Купата на България. Заявките за участие в него ще се приемат до 16-и януари, анонсира bulgarianbasket.com.

Финалните четворка или осмица ще бъдат проведени в средата на март, а градът-домакин ще бъде определен допълнително. Голяма е вероятността, ако се избере варианта Финална осмица мачовете да се изиграят в зала „Универсиада” поради евентуалното участие на по-голям брой отбори от столицата и околността. Финален турнир за Купата на България в София не е имало от 1996-та година насам.