Девет отбора са подали заявка за участие в мъжкото ни баскетболно първенство през следващия сезон. Това са същите състави, като и миналата година. В шампионата догодина няма да участва младежка национална колекция, както бе случаят през миналия сезон.

На днешното събрание на клубовете от НБЛ бившият изпълнителен директор на баскетболната ни федерация и бивш заместник министър на физическото възпитание и спорта Иван Ценов получи подкрепата на всички и ще оглави Националната лига като главен мениджър.

„Федерацията като структура не предвижда промени. Нито един отбор няма нищо против Иван Ценов да оглави НБЛ. Днес имахме заседание около два часа и обсъдихме някои неща. Ще имаме нова среща на 22-и преди мача на националния тим в зала „Универсиада”. Засега от клубовете има девет заявки. Всички могат да направят предложение за формат на първенството. Обединихме се около датата 19-и октомври за старт на шампионата”, коментира пред Гонг президентът на родната централа по баскетбол Георги Глушков.

„За младежки отбор като миналата година в общи линии няма да има такъв състав, защото тези момчета, които са 94-и набор и биха могли да играят в този отбор, са предвидени да участват в отборите на Лукойл, Балкан, Левски и Черно море”, обясни още Глушков.