24-годишната американка Лори Даян Уилямс е дългоочакваното ново попълнение на баскетболните шампионки на България от Дунав 8806.

Тя бе посрещната на летището в Букурещ от административния мениджър на клуба Димитър Петров и без да губи много време за аклиматизация вече записа първа тренировка за новия си тим във вечерта на 8 януари, в залата в русенския квартал "Здравец".

"Всички необходими документи за картотекирането на Лори Уилямс вече са в Българската федерация по баскетбол", увери Петров. 

Очаква се новото попълнение да бъде на разположение на треньора Георги Божков още за домакинството срещу водача във временното класиране в НБЛ-жени Хасково 2012 на 10 януари, събота, от 18:00 часа. 

Лори Уилямс

източник: Пресслужба БК Дунав

Припомняме, че срещата е пред празни трибуни и "сините феи" ще бъдат подкрепяни от фоайето на залата, където феновете ще се съберат пред видеоекрани.

"Надявам се да има силен характер. Да е боец. От това, което виждам до момента, тя е добър атлет", коментира Божков.

Уилямс е родена на 8 юни 1990 г. в Литъл Рок, Арканзас. Тя играе на позиции 4 и 5, тежко крило и център. Отличава се като една от най-добрите баскетболистки на своя пост в щата още в отбора на "Сенаторите" от местната гимназия Робинсън. До 2012 г. е част от "Бойните ястреби" от университета на Луизиана в Монро (ULM). 

В последния си сезон там е била в стартовата петица във всички 30 мача на своя тим. В тях бележи средно по 14.8 точки и овладява по 5.8 борби. Има най-много блокади за своя отбор - 33. След това Уилямс става шампион в Перу с Регатас, а още в първия си сезон в Европа стига до финал за Купата на Люксембург с местния Дюделанж. 

Лори Уилямс

източник: Пресслужба БК Дунав

През 2013/2014 високата 187 см баскетболистка записва средно по 18 точки и 7 борби за турския Мюлкие.

Младата баскетболистка сподели в тази връзка, че обича новите предизвикателства и няма търпение да научи повече за България и нейната култура. Тя добави, че приема като много добър и успешен натрупания вече опит в Перу, Люксембург и Турция. 

"Бях посрещната много топло от всички в отбора. Всички се държат много добре с мен и ми помагат да се приспособя тук.Предполагам, че няма да има особени проблеми да се сработя с момичетата. Надявам се да помогна на отбора да стане още по-добър", сподели Уилямс.