Президентът на Дунав 8806 Красимир Трифонов обяви на пресконференция, че Катя Кордова няма да продължи да бъде играч на клуба. Състезателката, която в момента се възстановява от контузия, бе потърсена от BGbasket.com, за да разкаже за причините, поради които няма да продължи кариерата си в Русе.

"Четох вчера това, което президентът на клуба Красимир Трифонов е казал. Това са пълни глупости. Причината е, че ми дължат още пари от миналия сезон. Аз им казах, че когато ми дадат парите от миналата година, тогава ще говорим за нов договор. Дефакто ние не сме говорили за нов договор, даже не е ставало дума. Не отпада варианта Дунав 8806 за мен, можем да се разберем по някакъв начин, въпреки че са крайно некоректни. Чудно е как подписват с нови американки, като имат да дават пари на стари състезателки. Нищо чудно в края на сезона и към тях да бъдат натрупани задължения.

Имам предложения от три български отбора и предполагам, че до десет дни ще стане ясно къде ще играя през новия сезон. Важното е, че след контузията ми възстановяването върви добре, всичко е по план. Искам обаче да отбележа, че от Дунав не е даден нито един лев за моето възстановяване.

Аз лично съм доволна от сезона, който направих. Много съм доволна разбира се и от публиката в Русе, хората наистина много обичат отбора. Годината беше успешна. Въпреки многото проблеми всичко се разви по най-добрия начин."