Женският ни национален отбор по баскетбол очаква утрешното си домакинство на Турция в Русе с надежда за реванш. Българките загубиха гостуването си на туркините с 9 точки – 67:76 точки, а при успех могат да се изравнят с тях на второто място в групата. Националките за момента са на трета позиция с 2 победи и 2 загуби с точка по-малко от Турция. При дамите първите два отбора от всяка група се класират директно за финалите на Европейското първенство през 2011-та година. Двубоят утре в зала „Дунав” е от 18 часа.

„Всички момичета са добре, а това е най-важното. Успяхме малко да си починем от изморителната първа седмица, в която имахме много пътувания и тежки мачове. На предишния мач с Финландия треньорът даде малко почивка на повечето от състезателките и в момента се готвим за мача с Турция. Те са един от фаворитите, а в предишния мач паднаха от Черна гора с 18 точки, така че след Черна гора и Турция са фаворити, но това не ни притеснява. Ние сме подготвени за мача и ще дадем най-доброто от себе си”, коментира пред Гонг от Русе една от основните състезателки в тима на испанския селекционер Хосе Мария Бусета - Екатерина Димитрова.

България записа победи над Унгария и Финландия като домакин съответно с 68:57 и 88:65 точки, а претърпя поражения като гост на Турция и драматично в Черна гора с 66:68 точки.

„Сигурна съм, че можем да бием. Не е невъзможно, а още повече, че в Турция не паднахме с толкова голяма разлика. Да не забравяме и шестия ни играч – публиката в Русе все пак. Много позитивно съм настроена към този мач и вярвам, че ще победим. Феновете вече ни предупредиха, че утре атмосферата ще е уникална. Те винаги са ни подкрепяли и наистина са една невероятна публика. Искам да им благодаря от името на целия отбор и се надявам и в останалите мачове да ни подкрепят както досега”, каза още Катя Димитрова и добави по повод шансовете на тима, които остават съвсем реални:

„В началото никой не ни е броял, но ние показахме, че можем да сме равностойни на всички отбори в групата. Действително беше малшанс или липса на опит краят на мача с Черна гора и само това ни попречи да спечелим.”