Една от най-талантливите ни баскетболистки Екатерина Димитрова записа първа победа с новия си израелски тим Макаби Рамат Хен, след като надвиха отбора на Тел Кабир като гост с 94:89 точки във втория кръг на шампионата. Димитрова влезе като резерва и завърши със 7 точки и 2 борби. В четвъртък Макаби Рамат Хен посреща Апоел Тел Авив с надеждата за първи успех като домакин.

„Беше доста напрегнат мач, но ние бяхме задължени да победим заради домакинската ни загуба в първия кръг. Все още не мога свикна със стила на игра, защото е доста различен от този в Европа. Все още ми е малко трудно, но всички ми помагат. Обстановката е чудесна. Във всички отбори има по 2-3 американки и шампионатът ще е много оспорван”, сподели Катето.

Националката заяви още: „Амбициите на ръководството са титла и Купа. Имаме шансове, просто ни трябва още малко време, за да се сработим. Имаме много добър треньор, дано да играем добре и да сме здрави и мисля, че шансовете ни са реални.”

Плеймейкърът каза още, че интерес към женския баскетбол в Израел има. „Разбира се, не както към мъжете, но така е в цяла Европа. Залите са пълни, има много фенове, а и хората са много емоционални. Тел Авив определено ми харесва. Много интернационален град. Живея близо до центъра и е спокойно. Доволна съм”, коментира още Катя Димитрова и добави: „Постоянно съм във връзка с приятелите и семейството ми в България. Знам какво става, информирана съм за всичко.”

Катето не скри, че живо се интересува и от случващото се в Кипър, защото в местното първенство там този сезон ще играе приятелят й – баскетболистът Бойко Младенов. „Да, разбира се, че следя как са нещата там. Даже смятам като имаме почивка да отида до Кипър. Там официалните мачове започват другата седмица. Бойко се чувства се добре, тренира, чуваме се всеки ден. Надява се и неговият тим да покаже най-доброто”, сподели българката.