Латвийският център на Лукойл Каспарс Камбала бе любезен да даде интервю за Дарик радио и Gong.bg. Това стана, малко след като Каспарс имаше премеждие с вратата на автобуса, с който отборът пътува до залата. За самото премеждие ще прочетете в друг материал на сайта. Ето какво сподели Каспарс:

- Каспарс, как се чувстваш след днешната случка с вратата на автобуса?

- С автобуса ли? (смее се) Нормално се чувствам. Всичко е наред. Просто се получи ситуация от живота. Често се случват такива неща. Аз ги имам много такива в живота ми. Така че това е много малка част от тях всичките.

- Ти си бил боксьор. Това помогна ли ти днес?

- Разбира се (смее се), че ми помогна. Свикнал съм с ударите по главата и в шията, разбира се.

- Сега всичко наред ли е?

- Шията, вратът ме боли, но мисля, че всичко ще е наред.

- Кажи какъв е твоят коментар за мача с Арис?

- Играхме добре през целия мач. Аз мисля, че достатъчно добре играхме, но не ни достигнаха няколко точки. Длъжни бяхме да победим вкъщи, но това ни беше първият мач заедно, заради това не се получи така добре в този първи двубой. От реванша аз съм доволен и жалко, че не ни стигнаха няколко точки. Лошото е, че както винаги в Гърция, те ни окрадоха. Три пъти спираха времето. Два пъти това стана, когато аз вкарах две точки, а Травис вкара три точки. Това са пет точки, които можеха да ни стигнат. Но в Гърция винаги правят нещо като гръцки номера, винаги.

- Можеше ли да дойдеш в Академик по-рано?

- Малко късно започнах да разговарям с Академик. И веднага след разговорите пристигнах достатъчно бързо. Просто не разговаряхме по-рано.

- Всички смятат, че ако ти и Хийт бяхте от по-рано в отбора, то развоят с мачовете с Арис можеше да е друг.

- Знаеш ли, след боя ударите вече нямат значение, както гласи една латвийска поговорка.Така че...всичко завърши.

- Как се чувстваш в Академик?

- Много добре се чувствам. Отборът е много добър. Колективът също е добър.Всички са задружни. Всички искат да работят и да играят заедно. Всичко е много добре.

- Кажи кой спорт ти харесва повече? Бокс или баскетбол?

- Това са два различни вида спорт. Разбира се, няма никъде в друг спорт такова чувство, когато пращаш някой в нокаут, но в баскетбола има други неща... Боксът е много индивидуален спорт, винаги си сам, един на един. Баскетболът е друг вид спорт, винаги играеш в отбор, към който се приобщаваш.

- Какво правиш в свободното си време?

- В свободното ми време ли? Засега в свободното си време почивам в Правец. Ходя на басейн, на СПА и това е...

- Има ли човек, който сега ти липсва, защото не е до теб?

- Да, да, да има. Моята жена, която е с мен, но остана в Правец. Там са и нашите малки кученца...

- Какви са тези два татуса на двата ти крака, изразяващи буквите Д и А?

- Това са първите букви на Ди Андре и Анджело, първите букви от имената на синовете ми.

- Ще стане ли Академик Лукойл шампион на България?

- Длъжни сме да бъдем шампиони. Защото 7 години подред са били и сме длъжни да бъдем и тази година. Имаме много добър отбор. На нас трябва да бъдат поставени високи цели. Ние трябва добре да се представим и в Юрочалъндж и да се преборим за участие във финалната четворка.