Испанският баскетболист Карлос Чери, който носеше екипа на българския ЦСКА в последните няколко месеца даде обширно интервю за официалния сайт на испанската лига - ACB.com.

Плеймейкърът разказва за отбора си, за българското първенство, за живота му у нас и трудностите с приспособяването. Чери споделя, че никога не е предполагал, че ще играе в България, но би се върнал у нас.

“Не изключвам възможността да се завърна в България, защото няма от какво да се оплача от отношението на клуба”, казва испанецът.

Карлос обяснява, че е осъзнал, че животът понякога се променя от едно телефонно обаждане и сега иска да изчака изгодни оферти през лятото.

Що се отнася до престоя му в страната ни, то испанският баскетболист е бил впечатлен от сериозния трафик в София, от многото луксозни коли и хора, които се движат с охрана. Не на последно място и от залите у нас, някои от които, както казва Чери са по-лоши от училищен салон в родината му.

Досегашният баскетболист на ЦСКА обаче споделя още, че в България има някои класни външни играчи, които могат да се справят в испанското първенство и дава за пример точната ръка на Тодор Стойков.