След поражението от ЛукОйл Академик, Левски записа втори успех в Балканската лига, побеждавайки младия тим на Брод-Светлост с 94:60 точки в зала „Универсиада”.

„Честно казано, като гледате и резултата, не ни затрудниха особено. Ние бяхме определено доста по-мобилизирани след мача онзи ден, да изиграем един доста по-добър двубой, за да си върнем малко самочувствието. Разбира се, този отбор няма нищо общо с ЛукОйл, но все пак за нас това носи самочувствие, играхме концентрирано и затова резултатът е такъв”, коментира капитанът на „сините” баскетболисти Стефан Георгиев- Торо, който се върна и към дербито със „студентите”:

„Гледахме мача, анализирахме го. Мнението ми е абсолютно същото, както и преди това. Наши грешки и наша слаба игра, начело с мен, доведоха до загубата. Ако бяхме играли по-добре, може би пак щяхме да паднем, но да е вързан мачът, а не накрая да ни поведат с 20 точки. Не, не ни притеснява това, че миналата година доста вдигнахме лентата. Ние и тази година ще се опитаме да играем 3 финала и се надявам да спечелим повече от миналата. Много ще е трудно, но поне ще се опитаме.”