Капитанът на баскетболния Берое Тихомир Желев напуска клуба. 28-годишният варненец оставя сериозна диря с изявите за Берое, след като носи екипа на тима от 2013 години насам.

Тихомир Желев бе важна част от най-големите успехи в историята на старозагорския мъжки баскетбол, спечелвайки със „зелените“ Купата на България, Суперкупата, трофея от Балканската лига, сребърните медали през 2017 година, трето място за националната Купа година по-рано и бронзовите медали в Националната баскетболна лига този май, пише официалният сайт на БК Берое.

През изминалата кампания Желев изигра 48 мача за Берое, записвайки средно по 24.1 минути на терена, в които се отчете с 9.8 точки и по 3.1 асистенции и борби средно на мача. 

Пред клубния сайт на Берое Желев сподели, че причината да напусне Берое е желанието за ново предизвикателство: „По-голямата част от кариерата си прекарах в Стара Загора, където имах страхотни моменти. Смятам, че е дошло време за нещо ново в живота и кариерата ми. Искам да сменя обстановката. Има запитвания от български клубове, но все още не е ясно къде ще играя. През годините не съм имал оферта от чужбина, затова и не се надявам такава да дойде сега.“ 

Той благодари на старозагорските фенове за страхотната подкрепа през всички тези години и изрази увереност, че те ще продължат да бъдат душата на Берое и занапред.

Ръководството и спортно-техническия щаб на БК Берое благодари на Тихомир Желев за всичко, което даде на беройската кауза! Успех във всички бъдещи начинания!