Капитанът на националния ни отбор по баскетбол Стефан Георгиев-Торо коментира спокойно боя с играчите на Кипър в последната част от полуфиналния мач на турнира за Наградата на София. Макар да бе в епицентъра на събития по време на разправията, след мача Георгиев демонстрира, че страстите са утихнали и заяви:

 

„Имаше някакво спречкване. Аз мислех, че няма да се стигне до такъв по-сериозен бой, ама...Случва се. В спорта някой път е така.”

 

- Май не сме виждали такова масово сбиване...

- Ами скоро не сме правили, затова не сте виждали. Случват се и по-тежки мелета. Не е нормално в такъв мач, който се движи с 30 точки разлика за нас, ама те са малко по-груби като цяло кипърците, въпреки че днес ме изненадаха - доста са меки, друг път са доста по-груби.

 

- Какво стана?

- Ами просто Филип го удари тук на центъра и му взе топката, отиде напред и този, за да си върне, го удари много по-лошо от това, което Филип му направи и затова стана боят. Неспортсменски фаул и то доста тежък фаул. Нормално е да се стигне до такива неща.

 

Колкото до самия мач и лесната победа Стефан Георгиев каза: „Кипър не са критерий за това кой как играе баскетбол. Ние дори да играем с резервите, пак ще ги бием с 30 точки, но радвам се, че побеждаваме. За нас това носи самочувствие. Утре имаме по-сериозен мач с Чехия, който е по-стойностен отбор.”